Začetni tečaj bliskavice (fleš)

Začetni tečaj bliskavice (fleš)

Ojla, hvala za zanimanje za ta začetni tečaj bliskavice 🙂

Na tem tečaju se bomo naučili, kako deluje bliskavica in kako jo znati uporabiti v vsaki svetlobni situaciji. Dotaknili se bomo tako njenih najbolj osnovnih in najpogosteje uporabljenih funkcij M – Manual in TTL – Through the Lens metering, kot tudi malenkost naprednejših HSS – High Speed Sync in Rear-Curtain Sync.

Naučili se bomo, kako bliskavico uporabljati v zaprtih prostorih različnih oblik in izgledov, ob dnevni in večerni svetlobi, kako v studiu ter tudi kako na prostem.

Tečaj je sestavljen iz petih srečanj (pet zaporednih torkov) po tri ure, razdeljene na teorijo in prakso.

Prednosti uporabe bliskavic je ogromno. Predvsem nam dajejo ogromno svetlobe, kadar je imamo premalo, ter možnost, da jo lahko relativno enostavno oblikujemo po svojih kreativnih željah. Ob uporabi bliskavice so fotografije ostrejše, lepših barv in z manj digitalnega šuma, predvsem pa – izgledajo bolj profesionalno!

KAJ: Začetni tečaj bliskavice
KDAJ:  20.9.2022 ob 17:30 (pet zaporednih torkov)
KJE: Maribor, natančno lokacijo prejmete po e-pošti ob prijavi
KAKO: teorija, praksa
CENA: 250 Eur / osebo
PRIJAVE DO: 17.9.2022 do 23:59 ure 
MENTOR: moja malenkost (Grega T. Bohinc)

KAJ BOMO POČELI?

Na tečaju vam bom obrazložil točno mehaniko delovanja fotoaparata in bliskavice tako, da boste točno razumeli, kako oba delujeta v sinergiji. Z razmevanjem te mehanike boste lahko v vsaki situaciji tudi sami razvozlali, zakaj npr. neka stvar ne deluje oz ne deluje po vašem okusu.

Naučili se bomo uporabljati bliskavico v načinu M – Manual, TTL – Through the Lens metering, HSS – High Speed Sync in Rear-Curtain Sync.

Del tečaja bodo tudi “domače naloge”, kjer boste med tednom sami malo kaj povadili, nato pa si bomo fotografije skupaj pogledali in pokomentirali.

KAJ NE BOMO POČELI?

Na tečaju se ne bomo učili poziranja modelov, fotografiranja produktov, porok ipd. Kakšen nasvet bom seveda že z veseljem podelil z vami, a osredotočali se bomo predvsem na razumevanje delovanja bliskavice. osvetlitve in kompozicije. Na tečaju se NE bomo učili, kako uporabljati fotoaparata v M – Manual in drugih načinih. To predznanje morate že imeti.

ZA KOGA JE TEČAJ PRIMEREN?

Kot rečeno, ta tečaj je primeren za vse, ki že obvladate fotografiranje v M – Manual načinu. Nastavitev zaklopa, zaslonke in občutljivosti senzorja vam ne sme povzročati težav, ko želite doseči željeno osvetlitev fotografije.

KAJ BOSTE OD TEČAJA ODNESLI?

En kup lepih spominov in izkušenj ter znanja! Cilj mojih tečajev je zmeraj ta, da vas naučim razumeti delovanje vseh teh foto-naprav in pripomočkov do te mere, da se znate znanjti v vsaki svetlobni situaciji.

Po opravljenem tečaju vam bo jasno kako fotoaprat in bliskavica delujeta ter katere spremenljivke vplivajo na dobro osvetlitev, tehnično in kreativno kvaliteto fotografije. Po domače, znali boste narediti kar se da lepe fotografije profesionalnega izgleda in natančno boste vedeli kako.

Ta tečaj bo super izhodišče za vse nadaljnje napredne tečaje.

OBVEZNA OPREMA?

Vsak udeleženec mora na tečaju imeti svoj fotoaprat ter lastno bliskavico. V kolikor je še nimate vam priporočam nakup originalne bliskavice enakega proizvajalca, kot je vaš fotoaparat. Te so običajno malenkost dražje kot t.i. “univerzalne” bliskavice, a so praviloma malenkost kvalitetnejše in ponujajo nekaj dodatnih funkcij.

Seveda pa so tudi univerzalne bliskavice (praviloma cenejše) tudi povsem okej in bodo zadostile večini vaših potreb. Tudi sam jih imam nekaj in z veseljem uporabljam.

COVID-19

Na tečaju bomo seveda upoštevali vse varnostne smernice, kot bodo v dotičnem času v veljavi.

PRIJAVA NA TEČAJ

Prijave na tečaj potekajo do 17.9.2022 do 23:59 ure, na info@gregabohinc.com.

Na tečaj se prijaviš tako, da pošlješ e-pošto, kjer v zadevo (subject) napišeš: “Prijava na začetni tečaj bliskavice”, v besedilo pošte pa:

– tvoje ime in priimek ter starost
– telefonsko številko in e-poštni naslov
– tvoje dosedanje fotografske izkušnje (čisto na kratko)
– zakaj se udeležuješ tečaja in kaj bi želel/a od njega odnesti
– po želji še kakšno tvoje osebno sporočilo.

Po poslani e-pošti boš povratno prejel/a potrditev prijave še z moje strani ter podatke o plačilu.

VPRAŠANJA?

Pokličeš me lahko na 040 / 473 – 813 (Grega) ali pišeš na info@gregabohinc.com in z veseljem ti odgovorim!

Se že veselim našega fotografskega druženja in učenja!

Bodi fajn!
Grega

Nazaj na Vrh
Close Zoom